Wednesday, November 19, 2014

(684) Αφθονία


Το νιχόν-σου (日本酒) το ποτό που ο περισσότερος κόσμος εκτός Ιαπωνίας αποκαλεί «σάκε» (酒) σερβιρισμένο με τον κλασικό τρόπο: το ποτήρι μπαίνει μέσα σε μια ξύλινη μεζούρα (ή «μάσου»/升) και ο σερβιτόρος ρίχνει από το μπουκάλι μέχρι το ποτήρι να ξεχειλίσει και να γεμίσει –περίπου- και όλο το μάσου. Πώς πίνεται; Δύσκολα.

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: