Thursday, August 10, 2017

(1389) Δεν είναι η καλοκαιρινή Μέρα του Βοδιού...


...ή "Ντόγιο νο Ούσι νο Χι" (土用の丑の日) -φέτος οι μέρες αυτές, οι οποίες προέρχονται από το παλιό ημερολόγιο, ήταν η 25η Ιουλίου και η 6η Αυγούστου- όμως επειδή μας αρέσει, είπαμε να το φάμε σήμερα. Το λένε ουνάγκι/うなぎ/鰻 (ναι, εκείνο το ουνάγκι) δηλαδή χέλι και ο στάνταρ τρόπος του Έντο είναι ανοιγμένο στα δύο, περασμένο σε σουβλάκια, ψημένο και σερβιρισμένο με μια συγκεκριμένη σάλτσα. 

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: